sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Chimionul imbunatateste nivelul de fier


Chimionul imbunatateste nivelul de fier

Chimionul nu doar ca accelereaza metabolismul, ci da senzatia de satietate, tinandu-te departe de produsele nesanatoase. Intr-un studiu realizat de Universitatea Shahid Sadoughi din Iran, femeile care adaugau chimion in dieta lor au scapat de grasimea corporala cu 14,64%, spre deosebire de cele care nu consumat acest aliment. Consumul zi de zi a unei lingurite de chimion ajuta la pierderea in greutate.


Combate insomnia

Semintele de chimion sunt un tratament foarte eficient pentru cei care au probleme cu somnul. Pentru a beneficia de proprietatie acestui condiment, amesteca jumatate de lingurita de chimion macinat cu o banana zdrobita. Consuma preparatul dupa cina. Poti bea, de asemenea, un ceai de chimion chiar inainte de culcare. Se amesteca jumatate de lingurita de chimion macinat cu o cana de apa fiarta. Acopera recipientul si lasa-l la infuzat cinci minute.

Imbunatateste nivelul de fier

Deficitul de fier este cea mai frecventa deficienta nutritionala si principala cauza a anemiei. Fierul este, de asemenea, un mineral esential pentru metabolism. Simptomele carentei de fier includ dificultati de respiratie si slabiciune musculara. Copiii, adolescentii si femeile de varsta fertila au un risc mare de a suferi de deficit de fier. Adaugarea in mancare a chimionului macinat ajuta la prevenirea deficitului de fier, deoarece fiecare lingurita de condiment ofera 4 miligrame de fier, care reprezinta aproximativ 22% din necesarul zilnic.

Tine sub control diabetul

Un studiu efectuat de oameni de stiinta de la Universitatea Mysore, India, a cercetat proprietatile potential antidiabetice ale chimionului. In acest studiu, publicat in 1998 in revista „Nutrition Research“, echipa de cercetatori a hranit sobolani cu diabet cu chimen macinat, opt saptamani, cu rezultate pozitive.

Sobolanii au prezentat o reducere a hipoglicemiei sau a zaharului din sange - o conditie comuna la diabetici. O revizuire a studiilor stiintifice publicate in 2005, in „International Journal of Food Science and Nutrition“, a confirmat faptul ca un numar de condimente, inclusiv chimionul, pot fi de ajutor celor cu glicemia mare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu