vineri, 29 ianuarie 2016

Cum folosim curcuma intr-o bautura care trateaza cancerul


Cum folosim curcuma intr-o bautura care trateaza artrita, durerea si inflamatiile.

Curcuma este considerata regina condimentelor. In India ea este adaugata practic in toate bucatele. Acest condiment este de asemenea un ingredient de neinlocuit pentru multe remedii naturale, avand in componenta peste 300 de antioxidanti.

Reteta de mai jos contine acest ingredient uimitor si poate fi folosit atat in stare proaspata, cat si sub forma de pudra. Poate fi folosit ca analgezic datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, dar mai are si alte beneficii pentru sanatate. Iata cum folosim curcuma intr-o bautura care trateaza artrita, durerea si inflamatiile:

Ingrediente

1 lingura de praf de curcuma sau de radacina rasa
½ de lingura de radacina de ghimbir rasa
5 morcovi
1 portocala
2 lamai
1 castravete

Mod de preparare

Decojiti citricele. Taiati castravetele si morcovii in bucati. Dati totul la blender la viteza inalta. Consumati bautura cu jumatate de ora inainte de micul dejun.

Beneficiile bauturii
Trateaza artrita: sucul de curcuma reduce infmatiile cauzate de artrita. Dupa consum, curcumina (unul din antioxidantii din curcuma) devine activ si amelioreaza articulatiile rigide si inflamate.

Trateaza depresia si dementa: savantii americani au demonstrat ca prin consumul de curcuma se reduce riscul de depresie si dementa si se amelioreaza simptomele acestor boli.
Cercetatorul Dr. Ajay Goel a analizat proprietatile curcumei impreuna cu echipa sa. Ei au descoperit ca acest condiment este cu doar 2%-5% mai putin eficient decat antidepresivele conventionale. in plus, el nu are efecte secundare.
"Din punct de vedere medical noi avem un remediu natural care este cu doar 2% mai putin eficient decat medicamentele farmaceutice, iar cele 2% nu inseamna absolut nimic", afirma Dr. Goel. Tot dumnealui adauga: "Curcuma este inofensiva, chiar si atunci cand este consumata in cantitati mari".

Savantii inca incearca sa determine cum anume curcuma afecteaza depresia. O ipoteza spune ca ea blocheaza enzimele care maresc riscul de depresie si reduce nivelul de citokine, acestea afectand reactia organismului la stres.

Elimina toxinele: aceasta bautura elimina toxinele din organism si este benefica pentru piele.

Amelioreaza durerea: conform cercetarilor, curcuma trateaza eficient durerea si inflamatiile cauzate de medicamentele cu steroizi.
Expertii de la National Institute of Health considera ca acest condiment este folositor pentru tratarea artritei reumatoide deoarece stopeaza distrugerea cartilajelor. Curcuma contine proteina Nf-kB care activeaza mecanismele defensive ale organismului, fapt ce ajuta la ameliorarea durerii.

Ajuta la tratarea cancerului: antioxidantii intervin si regleaza cresterea radicalilor liberi, care sunt cauza multor boli, inclusiv cancerul. Sucul de curcuma previne cancerul ovarian, de colon, de prostata si de san.

Hraneste inima si vasele sangvine: sucul de curcuma regleaza nivelul colesterolului si protejeaza inima si vasele sangvine, prevenind aparitia bolilor cardiovasculare.

Trateaza probleme digestive: acest suc reduce balonarea si arsurile la stomac si trateaza gastrita. Adaugati curcuma in toate bucatele pe care le preparati pentru o digestie mai buna sau consumati o lingurita de condiment dizolvata intr-un pahar de apa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu