sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Conopida cu turmeric la cuptor reteta care previne cancerul

Despre reteta de mai jos, conopida cu turmeric la cuptor, se spune ca are capacitatea de a preveni cancerul si datorita proprietatilor sale puternic antiinflamatorii are, de asemenea, capacitatea de a combate multe alte boli. Inainte de a o incerca, iata si alte lucruri care trebuie sa-ti ramana in minte:

- consumul de preparate pe baza de conopida este o modalitate eficienta de a stimula aportul de minerale, antioxidanti si vitamine, mai ales vitamina C. O portie de conopida acopera aproape 3/4 din doza zilnica recomandata de vitamina C.
- turmericul sporeste beneficiile conopidei.

Ingrediente

o conopida organica
un varf de cutit de pudra chimen negru, cunoscut la noi sub numele de negrilica/negrusca
o lingura de curcuma
ulei de masline
sare dupa gust

Mod de preparare

Spalati conopida si taiati-o bucatele mici. Incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
Puneti conopida intr-un vas termorezistent, adaugati condimentele, sarea, uleiul si amestecati.
Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si dati la cuptor pentru 40 de minute, apoi scoateti folia si mai lasati aproximativ 15 minute.

Beneficii

Studiile au aratat ca o combinatie de conopida si curcumina - substanta activa din turmeric are capacitatea de a preveni si trata cat mai multe tipuri de cancer.

Curcumina are efecte puternice antiinflamatorii, antioxidante si anticancer, care pot elimina celulele canceroase.

Conopida contine glucozinati care curata organismul de radicalii liberi si, de asemenea, ucide unele celule canceroase. Mancati conopida regulat pentru a reduce riscul de cancer.

De asemenea, conopida este o sursa buna de colina, care sprijina buna dezvoltare a creierului. Si curcumina stimuleaza functionarea creierului, numeroase studii aratand ca incetineste progresia bolii Alzheimer.

Acest fel de mancare este plin cu substante nutritive si usor de preparat. O portie de conopida va ofera 80% din doza zilnica recomandata de vitamina C, 45% de vitamina K si 30% de acid folic.

In plus, conopida este, de asemenea, incarcata cu proteine, fibre, potasiu, magneziu, mangan, niacina si vitamina B6.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu