vineri, 29 ianuarie 2016

Exista un univers oglinda in care timpul curge inapoi?

Exista un univers oglindă cu al nostru în care timpul „curge” înapoi
Un univers în oglindă cu cel în care trăim, unde timpul se scurge invers, există nu departe de granițele cosmosului nostru. Această teorie este una impresionantă și deschide porțile cunoașterii spre o lume în care legile fizicii sunt atât de diferite, iar conceputul de timp devine o nuanță imposibil de înțeles.

Oamenii de știință sunt de părere că atunci când universul nostru s-a creat în urma fenomenului Big Bang, un alt univers în oglindă sau chiar paralel s-a născut. Singura diferenţă între cele două este că timpul se comportă diferit. Dacă în al nostru timpul se scurge într-o direcție, în celălalt timpul funcționează invers, adică de la sfârșit spre început.

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiștii Julian Barbour, de la Universitatea Oxford și Tim Koslowski Universitatea New Brunswick au realizat un experiment, care are la bază comportamentul particulelor în momentul în diverse condiții. De exemplu, gravitația crează un punct atunci când distanța dintre particule este redusă la minimum. Atunci când distanța dintre ele este considerabilă, se nasc anumite axe temporale, în care timpul urmează o singură direcție.

Interesant este faptul că oricine ar trăi în universul oglindă ar percepe că timpul din universul nostru se mișcă înapoi și nu înainte așa cum am fi crezut. De aici se poate trage concluzia că de fapt timpul de aici este diametral opus cu timpul din universul paralel. Singura problemă este ca în viitor oamenii de știință să demonstreze în care univers timpul se scurge înainte și în care înapoi.


Atunci când Big Bang-ul s-a produs, specialiștii susțin că timpul s-a născut la mijloc și din această cauză a pornit în două direcții diferite. Una înainte, iar cealaltă înapoi. Așadar, cele două universuri sunt de fapt simetrice, doar axa timpului le face sa fie diferite.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu